Over Grietje Holleman

IMG_6362”Eigenlijk zou ik in 2003 stage gaan lopen bij een Nederlands dansgezelschap. Maar door een samenloop van omstandigheden werd mijn stageplek de jongerenafdeling van Milieudefensie. Op die plek leerde ik over de problematiek van klimaatverandering, biologische voeding, zwerfafval, fairtrade, fijnstof. Vol enthousiasme heb ik me in de wereld van onderwijs en duurzaamheid gestort. Mijn doel was (en is) jongeren bewust te maken voor een betere wereld. En als ik nu een onderwerp rondom milieu of duurzaamheid voorbij zie komen, kriebelt het bij mij om de creatieve en actieve vertaling naar het onderwijs te maken.”

Grietje is specialist duurzaamheidseducatie. Sinds de afronding van haar studie CMV in 2004 is ze werkzaam in de wereld van onderwijs rondom milieu en duurzaamheid. Eerst bij Milieudefensie, later ook bij ANMEC. Na jaren zich bezig te hebben gehouden met educatie voor het voortgezet onderwijs en het MBO, maakte ze kennis met mogelijkheden en uitdagingen in het basisonderwijs.
Sinds 2013 is ze gestart als zelfstandig ondernemer. Met haar onderneming Edublik heeft ze uiteenlopende opdrachten. Alle werkzaamheden hebben één belangrijke overeenkomst: duurzaam onderwijs. Zo is Grietje kookdocent voor het primair onderwijs, ontwikkelt ze lesmateriaal voor NME Den Haag. Tegelijk begeleidt ze hoogbegaafde kinderen en geeft ze workshops voor VO en PO op Geofort. Sinds 2013 werkt ze met veel plezier samen met Lonneke Crusio aan onderwijsprojecten over plastic soep en zwerfafval.